Recept: Witte asperges op Japanse wijze

Witte asperges op z’n Japans. Heerlijk als bijgerecht!

Ingrediënten voor 4 personen (als bijgerecht):
500 gram asperges
4 sjalotjes
2 theelepel geroosterde sesamolie
2 eetlepels geraspte gemberwortel
1 eetlepel mirin
2 eetlepels lichte sojasaus
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel zwart sesamzaad

Bereiding:
Schil de asperges en snijd ze in gelijke stukjes van ongeveer 4cm. Hak de sjalotjes fijn. Doe de sesamolie in een wok en roerbak de sjalotjes en geraspte gember 2 minuten op een matig hoog vuur.

Voeg mirin, sojasaus en oestersaus toe en verhit 2 minuten. Doe de asperges erbij en roerbak 4 minuten of tot de asperges helder worden van kleur.

Doe de sesamzaadjes erbij, serveer in diepe schoteltjes en werk af met wat gember.

Smakelijk!?

P.S. – Maak je een gerechtje met onze asperges? Verras ons dan eens met een leuke foto van je creatie op Instagram (of Facebook). En vergeet ons zeker niet te taggen.? (@wieltjeshoeve)



(Recept afkomstig van njam tv)