Recept: gnocchi met gebakken asperges en groene salade

Gnocchi (Italiaanse aardappelbolletjes) in combinatie met heerlijke Belgische witte asperges. Een verrassend lente-gerecht!

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 400 g witte asperges
  • 250 g gnocchi
  • 10 g bieslook
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 g parmezaanschilfers
  • 1 zakje slamix
  • 3 el boter
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de asperges met een dunschiller en snij het harde stukje onderaan weg. Snij de asperges in 3 stukken. Doe ze in het kokende water. Zet het vuur af en laat de asperges 15 minuten garen in het hete water. Giet af en laat uitlekken.
  2. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Als het water kookt, voeg je de gnocchi toe. Als ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Snij de bieslook in ringetjes. Pers de knoflook.
  4. Smelt de boter in een grote antikleefpan en voeg de knoflook toe. Als de boter begint te bruisen, voeg je de asperges en gnocchi toe. Kruid met peper en zout. Bak tot ze licht beginnen te kleuren. Strooi de bieslook erover.
  5. Verdeel de gnocchi met de asperges over de borden, lepel de botersaus erbij. Strooi de parmezaanschilfers erover en serveer met de salade.

Smakelijk!
(recept afkomstig van ’15 gram’)

P.S. – Maak je een gerechtje met onze asperges? Verras ons dan eens met een leuke foto van je creatie op Instagram (of Facebook). En vergeet ons zeker niet te taggen (@wieltjeshoeve).?