Recept: Aspergesalade met citroenmayonaise, waterkers en pistache

Deze salade is simpel en snel, maar krijgt door de combinatie van de zachte asperge met de frisse waterkers, romige citroenmayonaise en knapperige pistache een bijzondere balans van smaken en textuur!

Wat heb je nodig?
1 kg verse asperges
zout
suiker
stukje foelie
2 eetlepel mayonaise
1 eetlepel yoghurt
1 citroen
zout & peper
1 bosje waterkers
gepelde ongezouten pistachenoten

Bereiding:
Schil de asperges vanaf de kop rondom naar beneden en snij 2 cm van de onderkant af (tenzij je al geschilde of korte asperges kocht). Zet ze op met koud water, zout, wat suiker en de foelie. Breng ze aan de kook en kook ze in ca. 12 min. gaar. Zet het vuur uit en laat ze in het kookvocht staan en laat afkoelen. Meng de mayonaise met de yoghurt en pers de citroen erin uit. Voeg indien gewenst meer zout en peper toe. Hak de pistachenootjes. Halveer de asperges in schuine stukken. Verdeel ze met een pluk waterkers op bordjes. Schep de mayonaise erover en bestrooi met grofgehakte pistachenootjes. 

Smakelijk!?

P.S. – Maak je een gerechtje met onze asperges? Verras ons dan eens met een leuke foto van je creatie op Instagram (of Facebook). En vergeet ons zeker niet te taggen.? (@wieltjeshoeve)(Recept afkomstig van ‘ztrdg! en dehippevegetarier)