Recept: gewokte asperges met curry

Een asperge gerechtje met wat extra ‘pit’.

Ingrediënten (voor 4 personen):
1 kg asperges (geschild)
olie of boter om in te wokken
1 ui
Knoflook
Currypoeder
Rucola/veldsla als afwerking

Bereiding:

  1. Schil de asperges, verwijder het harde onderste stukje en snijdt in gelijke schuine stukjes niet te groot (2cm).
  2. Snijd de ui fijn, pers de knoflook en fruit deze in de pan.
  3. Voeg de curry toe en roerbak dit tot deze “gaar” is. Curry is het lekkerst als het wat is ‘doorgewarmd’ voordat je andere ingrediënten toevoegt.
  4. Voeg dan de stukjes asperges toe en wok totdat zij beetgaar zijn.
  5. Serveer met wat rucola of veldsla

Smakelijk!
(recept afkomstig van ‘aspergecentrum’)

P.S. – Maak je een gerechtje met onze asperges? Verras ons dan eens met een leuke foto van je creatie op Instagram (of Facebook). En vergeet ons zeker niet te taggen (@wieltjeshoeve).?