Als je deze quiche met een lekkere salade op tafel tovert heb je zo een lenteproof diner!?
Ingrediënten (voor 1 quiche van 23cm ∅)
- hartig taartdeeg
- 500 gram witte asperges
- 6 plakjes schouderham
- 2 eieren
- 3 eiwitten
- scheutje melk
- 2 eetlepels kruidenroomkaas
- peper en zout
- verse bieslook naar smaak
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Schil de asperges met een dunschiller en snijd 2 centimeter van de onderkant af. Kook de asperges in 15 minuten gaar.
3. Vet een quichevorm (of springvorm) in en bekleed hem met het hartige taartdeeg. Leg de gekookte asperges naast elkaar in de bakvorm.
4. Leg de plakjes schouderham tussen de asperges.
5. Klop de eieren samen met de eiwitten en het scheutje melk los. Breng op smaak met peper en zout en schenk het eimengsel in de bakvorm.
6. Verdeel de kruidenroomkaas over de quiche en bak de quiche in het midden van de oven in 20 – 25 minuten gaar.
7. Hak de bieslook fijn en strooi deze over de taart zodra je deze uitserveert.
Smakelijk!?
(Recept afkomstig van ohmyfoodness)
P.S. – Maak je een gerechtje met onze asperges? Verras ons dan eens met een leuke foto van je creatie op Instagram (of Facebook). En vergeet ons zeker niet te taggen.? (@wieltjeshoeve)