Asperges op z’n Vlaams zijn heerlijk, maar soms mag het wat origineler zijn! Een frisse stoemp met rucola en originele gegrilde aspergerolletjes met spek rond.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 500 gram witte asperge
- 400 gram bloemige aardappelen
- 50 gram rucola
- 150 gram gerookt spek
- 1 eetlepel boter
- 3 eetlepels melk
- snufje nootmuskaat
- peper en zout
Bereiding
- Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de asperges met een dunschiller en snij het harde stukje onderaan weg. Doe ze in het kokende water. Zet het vuur af en laat de asperges 10 minuten garen in het hete water. Ze moeten nog wat beetgaar zijn. Giet af en laat uitlekken.
- Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
- Hak 3/4 van de rucola grof.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer er de grofgehakte rucola door. Voeg de boter, de melk, peper, zout en muskaatnoot toe. Meng goed.
- Verwarm de grill van de oven voor.
- Wikkel de asperges in de plakjes spek en schik ze in een ovenschaal. Kruid bij met peper en zout. Zet de asperges 5-10 minuten onder de hete grill. Keer halverwege om.
- Verdeel de rucolastoemp over de borden. Schik daarover de asperges en overgiet met het vocht uit de ovenschaal. Werk af met de rest van de rucola en serveer.
Smakelijk!
(recept afkomstig van ’15gram’)
P.S. – Maak je een gerechtje met onze asperges? Verras ons dan eens met een leuke foto van je creatie op Instagram (of Facebook). En vergeet ons zeker niet te taggen.? (@wieltjeshoeve)