Recept: Hamrolletjes met witte asperge

Zoals topklassieker ‘hamrolletjes met witloof’, maar dan in een lente-jasje! Met verse witte asperges.?

Ingrediënten (voor 2 personen):

 • 400 g vastkokende aardappelen
 • 500 g witte asperges
 • 80 g emmentaler kaas
 • 4 plakjes ham
 • 10 g krulpeterselie
 • 2 el boter
 • 2 el bloem
 • 250 ml melk
 • snufje nootmuskaat
 • peper en zout

Bereiding:

 1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
 2. Breng een tweede pot gezouten water aan de kook. Schil de asperges met een dunschiller. Voeg de asperges toe aan het kokende water en zet dan het vuur af. Zet een deksel op de pot en laat de asperges 10 minuten in het hete water garen.
 3. Smelt de boter in een pan en voeg er al roerend de bloem aan toe tot ze opdroogt. Schenk er geleidelijk de melk bij. Laat al roerend binden tot een saus. Meng er de helft van de geraspte kaas door. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Verwarm de grill van de oven voor op 200 °C.
 4. Haal de asperges uit het kookvocht, laat even uitlekken en rol ze dan in een plakje ham. Vet een ovenschaal in met boter of olie en leg de aspergerolletjes erin. Giet er de kaassaus over en strooi er de rest van de kaas over. Laat gratineren onder de grill tot je een mooi goudbruin korstje bekomt. Hak de peterselie fijn. Serveer met de gekookte aardappelen en de peterselie erover gestrooid.

  Smakelijk!
  (recept afkomstig van ’15gram’)

P.S. – Maak je een gerechtje met onze asperges? Verras ons dan eens met een leuke foto van je creatie op Instagram (of Facebook). En vergeet ons zeker niet te taggen (@wieltjeshoeve).?