Recept: Aspergevelouté

Deze velouté van asperges is een zeer zachte, fluweelachtige soep en heeft een romige, volle smaak. Voeg nog wat sjalotjes, aardappelstukjes toe en garneer met veldsla of rucola om het helemaal af te maken.

Wat heb je nodig?
500 gram asperges
2 sjalotten
30 gram boter
1 kruimige aardappel
1 liter aspergekookvocht (blijft over na het koken van de asperges)
200 ml slagroom
1 eigeel
eventueel: veldsla of rucola
zout en peper

Bereiding:
Schil de asperges vanaf de kop rondom naar beneden en snij 2 cm van de onderkant af. Zet op met koud water, de schillen en afsnijdsels. Breng aan de kook en kook in ca. 12 min. gaar. Giet de asperges af en vang het kookvocht op. Gooi de schillen en afsnijdsels weg. Snipper de sjalotten en bak op laag vuur in de boter glazig. Schil de aardappel en snij in blokjes. Bak ca. 3 min mee met de sjalotten. Roer er het aspergekookvocht door en laat 20 min. zachtjes koken. Snij de asperges in schijfjes en kook 5 min. mee in de soep. Pureer de soep en haal door een zeef. Breng op smaak met zout en peper. Meng de room met het eigeel. Haal de soep van het vuur en roer er met een garde het roommengsel door. Garneer eventueel met een blaadje veldsla of rucola.

Smakelijk!??

P.S. – Maak je een gerechtje met onze asperges? Verras ons dan eens met een leuke foto van je creatie op Instagram (of Facebook). En vergeet ons zeker niet te taggen.? (@wieltjeshoeve)(Recept afkomstig van ‘ztrdg! en dehippevegetarier)