Een asperge gerechtje met wat extra ‘pit’.
Ingrediënten (voor 4 personen):
1 kg asperges (geschild)
olie of boter om in te wokken
1 ui
Knoflook
Currypoeder
Rucola/veldsla als afwerking
Bereiding:
- Schil de asperges, verwijder het harde onderste stukje en snijdt in gelijke schuine stukjes niet te groot (2cm).
- Snijd de ui fijn, pers de knoflook en fruit deze in de pan.
- Voeg de curry toe en roerbak dit tot deze “gaar” is. Curry is het lekkerst als het wat is ‘doorgewarmd’ voordat je andere ingrediënten toevoegt.
- Voeg dan de stukjes asperges toe en wok totdat zij beetgaar zijn.
- Serveer met wat rucola of veldsla
Smakelijk!
(recept afkomstig van ‘aspergecentrum’)
P.S. – Maak je een gerechtje met onze asperges? Verras ons dan eens met een leuke foto van je creatie op Instagram (of Facebook). En vergeet ons zeker niet te taggen (@wieltjeshoeve).?