Witte asperges op z’n Vlaams

Recept voor 4 personen
Ingrediënten
o   2 bussels asperges, witte
o   4 eieren
o   200 g boter, gezouten
o   4 el peterselie (gehakt)
o   nootmuskaat
o   peper
o   Zout

Bereidingswijze
Schil de asperges. Kook ze beetgaar in water met een snuifje zout. Laat uitlekken op een keukenhanddoek.

Kook de eieren hard. Laat ze afkoelen in koud water en pel ze. Prak de eieren (dooiers en eiwitten apart).

Laat de boter smelten maar niet kleuren. Kruid met wat peper.

Verdeel de asperges over de borden, met de punten in dezelfde richting. Kruid met een snuifje nootmuskaat en werk af met geprakt ei en gehakte peterselie.

Lepel de warme, gesmolten boter over de asperges en serveer meteen.

asp vlaamse wijze   546346_197501080371636_1954064616_n