Gevulde koolrabi met verse munt


Ingrediënten voor
4 personen
4 kleine koolrabi’s
2 sjalotjes
1 teentje look
olijfolie
400 g gehakt, seitangehakt of gehakte tofu
200 g gierst
1 handvol verse muntblaadjes
1 klein chilipepertje, zonder zaadjes, gesnipperd
4 tomaten
Bereidingswijze
Maak de koolrabi schoon en schil ze. Kook ze beetgaar in lichtgezouten water en laat uitlekken. Snij er een hoedje af en hol de koolrabi uit. Zet even apart.
Snipper de sjalotjes en de look en stoof ze glazig in de olijfolie. Doe het gehakt erbij en bak dit tot het korrelig is. Kook de gierst in 2 x zijn volume aan water. Snij het uitgeholde deel van de koolrabi in stukjes en meng dit samen met het gehakt onder de gierst. Breng
op smaak met peper, zout, chilipeper en verse muntblaadjes. Vul de uitgeholde koolrabi met dit mengsel en zet het hoedje er bovenop.
Snij de tomaten in kleine blokjes en breng ze op smaak met peper en zout. Doe een beetje olijfolie in een ovenschaal en schik de tomatenblokjes hierin. Leg de gevulde koolrabi op de tomatenblokjes en zet de ovenschaal nog 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°.
Smakelijk!